29.09.2019 09:56

Nastává čas...

Po postupném snižování financí na zajištění chodu církve ze strany státu nastává čas, abychom převzali odpovědnost na svá bedra. Jednou z možných forem je zapojení do fondu PULS. Prostředky tohoto fondu jsou použity především na mzdy kněží.

„Velká rodina malých dárců“ – tak zní podtitul PULSu, který pěkně vystihuje zapojení mnoha do společného díla. O tom, že mnoho lidí již pochopilo, svědčí rostoucí číslo zainteresovaných. V současné době je v brněnské diecézi více než 3 200 donátorů. V naší řečkovické farnosti nás zatím přispívá 55 (a patříme tak mezi aktivnější farnosti).

Možností, jak lze finanční příspěvek posílat, je více – hotově, prostřednictvím SIPO, příkazem z účtu. Pokud se někdo rozhoduje, že by se také zapojil, ale neví, jak na to, můžeme – z pověření našeho pana faráře Kotíka – pomoci či poradit, a to v neděli mezi první a druhou mší sv. (tj. cca 8:15 – 8:30). Bližší informace jsou k dispozici také na nástěnce venku na kostele nebo na webových stránkách https://donator.cz/.

Jana Šimonovská, Marie Procházková

—————

Zpět