29.09.2019 09:57

Informace z FER

Milí přátelé,

se začátkem školního roku se opět vracíme k našim pravidelným informacím z farní ekonomické rady.

Máme radost, že projekt fondu PULS se úspěšně rozběhl. Funguje spravedlivé odečítání plateb donátorů registrovaných za naši farnost od povinného odvodu farnosti na potřeby brněnské diecéze. Chtěli bychom vás dále povzbudit, abyste se zapisovali jako donátoři do tohoto fondu. Podobně jako má rádio Proglas své „KAPRy (Kamarády Proglasu)“, kteří pomáhají v místě svého bydliště distribuovat materiály rádia a sbírat peníze pro jeho provoz, snaží se i fond PULS vybudovat síť spolupracovníků ve farnostech. Tito spolupracovníci vysvětlují a pomáhají farníkům se zapojením do projektu. V naší farnosti se tohoto úkolu ujaly paní Šimonovská a Procházková, a jejich článek si můžete přečíst výš v tomto čísle Rožně.

My, ve farní radě, se prokousáváme projektováním a povolováním k plánovanému budování zázemí k farní herně a rekonstrukci kanalizace. Rádi bychom v letošním roce zahájili alespoň některé přípravné práce.

Kromě mnoha dalších věcí také rozbíháme projekční práce na rekonstrukci kůlny.  Na západní a severní zdi fary, v prostorách toalet a farního klubu, se nám začala objevovat prolínající vlhkost a také mostek u vstupu na faru z ulice Uprkovy je už dlouho ve špatném stavu. Budeme tedy muset připravit řešení i pro tyto problémy.

Dobrou zprávou pro nás je, že naše farnost je živá a stojí si relativně dobře ekonomicky. Tou horší zprávou je, že kvůli tomu nebudeme moci nadále využívat dotace z biskupství pro naše pastorační projekty. Věříme však, že nás to nijak neodradí v nich pokračovat.

Práce je tedy dost, tak s chutí do toho.

Petr Prokš, za farní ekonomickou radu

—————

Zpět