18.02.2018 10:17

Vstupy do škol

Jedním z projektů probíhajících v naší farnosti jsou „Vstupy do škol.“ Jedná se o výukové programy sestavené na katechetickém centru našeho biskupství, které jsou akreditované u Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy. S otcem Janem je nabízíme během celého školního roku v pěti školách naší farnosti. Programy jsou zpracovány tak, aby odpovídaly na požadavky vzdělávacích programů předepsaných Ministerstvem školství. Žákům se snažíme zprostředkovat informace o Bibli, Poselství křesťanských Vánoc a Adventu, Poselství křesťanských Velikonoc a Postní doby a další.

V minulém školním roce jsme tak měli možnost oslovit kolem 1000 žáků ve 42 třídách našich škol. Děti zveme také do řečkovického kostela, kam začátkem ledna každoročně zavítá více než 500 dětí se svými učiteli.

Přestože žijeme v Evropě s křesťanskými kořeny, k žákům se tak dostávají informace pro ně často nové a neznámé. Nejednou i paní učitelky přiznaly své dojetí nad biblickými příběhy nebo své potěšení se slovy: „Tak už vím, jak to vlastně bylo. To musím říct doma manželovi.“ Nejkrásnější pro nás bylo, když po jedné hodině přišla holčička s otázkou: „Mohla bych být také věřící?“

Naším úkolem však není sklízet, ale zasévat, a co s tím dál udělá Pán, je zcela na Něm. Aby však nešlo jen o výuku, prosíme vždy ochotné farníky, aby nás v době „Vstupů do škol“ provázeli modlitbou, aby Duch svatý mocně působil. Budeme rádi, když toto dílo podpoříte svou modlitbou i vy.

Jana Handlarová a Karolína Kolářová

—————

Zpět