03.12.2017 10:17

Pozvání

Myslíme si, že žijeme v pohnuté době. Kam až různé věci půjdou? Kde je zdravý rozum, kde je spravedlnost? … A mnoho dalších otázek nás provází. Žijeme v roce 2017.

Před 100 lety lidé možná prožívali podobné problémy, pravda, asi nebyly tolik medializované. A skutečně rok 1917 byl rokem, který podstatně ovlivnil následující dějiny světa.

Ten se bez ohledu na naše přání a touhy ubírá dál. Ale i k nám přicházejí výzvy, které bychom nemuseli nechat zapadnout.

Chci se zastavit právě u roku 1917, kdy ve zcela neznámé, zapadlé vesničce v Portugalsku – Fatimě – se dává poznat třem malým dětem Panna Maria. Zjevovala se jim každého 13. od května do října. Vyzývá je k pravidelné modlitbě za mír ve světě, vyzývá je k modlitbě za obrácení Ruska. Jak mohli malé, zřejmě nevzdělané děti vědět, co je Rusko.

Jak můžeme my vědět, proč jsme k modlitbě vyzýváni stále znovu?

Letos v květnu jsme navštívili již známé poutní místo Fatima, mě osobně někdy právě ta pouťovitost odrazuje. Ale toto místo hned na první dojem na mne působilo velkým klidem a výzvou, ke které vybízí Maria – MODLETE SE ZA MÍR VE SVĚTĚ.

Rozhodli jsme se, po dohodě s otcem Janem, že tuto výzvu přeneseme i do naší farnosti, a to pravidelnou modlitbou růžence každého 13. dne v měsíci v 17.30 v našem kostele, po dobu 1 roku.

Chceme i vás pozvat k účasti na modlitbě za mír, jak nás zve Maria.

Blanka Varausová a spol.

—————

Zpět