01.12.2013 09:46

Virtuální knihovna

Virtuální knihovna

Napsal jsem při otevírání farní knihovny, že knihy mají radost, když jsou čteny.  Ty naše, které jsme už přečetli a leží doma v knihov-nách, pak strádají. Napadlo mě vytvořit z nich takovou virtuální knihovnu, kde by byly knihy, kterých se nechceme vzdát, ale rádi bychom je půjčili dál, aby někomu udělaly radost.

Jako takový pokusný balónek bych vypustil tyto řádky s ukázkou mé nabídky: Snad všechny knížky Tomáše Halíka, knihy rozhovorů Aleše Palána s bratry Reynkovými Kdo chodí tmami či bratry Florianovými Být dlužen za duši, studii Andreje Stankoviče Josef Florián a Stará Říše, vzpomínky Bedřicha Fučíka Sedmero zastavení, knihy Jakuba Demla, vězeňskou korespondenci Jana Zahradníčka s manželkou Mezi nás prostřena noc, Magorovy dopisy z kriminálu, knihu o faráři P. Josefu Toufarovi Jako bychom dnes zemřít měli či knížky Martina Bubera (Já a ty, Chasidská vyprávění, Obrazy dobra a zla, Cesta člověka podle chasidského učení), zápisky z poutí P. Františka Lízny nebo Bdělost Antonia de Mello SJ.

To by pro ukázku zatím stačilo. Pokud by měl kdokoli o některou z vyjmenovaných knih zájem, může si ji u nás v knihovně zamluvit.

Při účasti více lidí bychom mohli vytvořit knihovnu, která bude konkurovat Moravské zemské.

Kdo by měl zájem se připojit se svými knihami, nechť se přihlásí.

Honza Votava, farní knihovník

—————

Zpět