26.12.2016 15:16

Silvestr s Járou

Konec roku bývá téměř všemi občany důkladně oslaven. Coby katolíci máme velkou výhodu, a sice že máme „silvestra“ hned dvakrát. A právě konec uplynulého církevního roku se část naší farní rodiny rozhodla oslavit vskutku ve velkém stylu ve farní herně, kde i na počest 50. výročí založení světoznámého Divadla Járy Cimrmana proběhl třídenní maraton promítání her českého génia.

Pořádání se ujal bratr (ale i otec) Jirka Božek, když mu vydatně pomáhali jmenovitě: manželka, dcera, syn, bratr, teta a strýc Božkovi, přičemž není možné vyloučit spoluúčast dalších členů této bujně rozvětvené rodiny. Účast byla slušná, místy až početná, a promítání bylo doplněno výstavkou pamětních předmětů souvisejících s Járou a také občerstvením, které naštěstí nebylo gumové, ale naopak velmi chutné. Taktéž nápoje byly podávány v přiměřeném množství. Zúčastnil se i otec Jan, jehož paměťový kvocient se nebezpečně blíží Mistrovu, a který si při promítání dojatě utíral oči a nos do kapesníku s asi patnácti uzly.

Závěrem chci poděkovat všem organizátorům i účastníkům, zejména však Jirkovi, který by na všechny díky a chvály jistě skromně odpověděl v duchu klasika: „Budu-li ještě někdy příště požádán, slibuji, že se vám na to … …“ Takový poctivý a upřímný závazek je velkým příslibem do budoucnosti celé farnosti, která se tím pádem má jistě na co těšit.

Michal Fiala, jménem rodiny Járy Cimrmana

—————

Zpět