28.09.2013 18:31

Setkávání „tři v jednom“ aneb zveme nové maminky a hledáme babičky

Čas od času se v ohláškách objeví sdělení, že setkání maminek se koná v pátek v devět hodin na faře.  Pro někoho možná tajemná věta, o co se tedy jedná?

Maminky, které jsou doma s dětmi, se scházejí ke společné modlitbě, zamyšlení a sdílení zkušeností na různé náměty. Zazněla tu témata, jako např. „Láska jako životní styl“, „Aby děti chodily do kostela rády (o předávání víry dětem)“, „Time management aneb jak můžou maminky dobře hospodařit s časem“. S liturgickými dobami přicházejí témata postní, velikonoční, adventní atd. Často opakovaným tématem je pochopitelně Maria a mateřství očima víry.

Společenství maminek, to nejsou schůzky uzavřené skupiny žen. Naopak - je otevřené pro všechny maminky z farnosti.

Setkání se konají jednou za měsíc, v pátek dopoledne od 9 do cca 11 hod. Velkou pomocí při těchto setkáních jsou také dědečkové a babičky, ochotní pohlídat děti. Mnohé rodiny mají prarodiče mimo Brno nebo ještě pracující. A tak s vděčností využíváme pomoci ochotných farních babiček i dědečků. Tato setkávání různých generací vnímám jako další nabídku obohacení vzájemných vztahů a velké požehnání pro naši farní rodinu. Dětí však často bývá víc, než hlídačů.

A tak kromě maminek zveme a prosíme další ochotné farníky, kteří mají čas a sílu, aby se připojili k této službě a umožnili tak maminkám pár chvil (dětmi) nerušené modlitby a setkání ve společenství.

Závěrem ještě uvedu nejbližší termíny setkání maminek: Bude se konat 18. 10., 15. 11 a 13. 12.

S vděčností

Markéta Šmerdová

—————

Zpět