21.02.2021 09:01

Pastorační rada farnosti

Naši milí nemocní a senioři,

29. světový den nemocných, který připadl na památku Panny Marie Lurdské 11. února 2021, je příležitostí, abychom svou pozornost více věnovali Vám, kteří žijete sami nebo ve svých rodinách a také na ty, kdo se o Vás starají.

„Ve spojení s Ježíšem skrze Ducha Svatého jsme povoláni, abychom byli milosrdní jako Otec a abychom milovali zvláště nemocné, slabé a trpící bratry a sestry (srov. Jan 13,34–35). Tuto svou blízkost můžeme zakoušet osobně nebo společně: bratrská láska v Kristu totiž vytváří společenství, které je schopno uzdravovat, nikoho neopouští, přijímá především ty nejslabší a jde jim vstříc.“

 (z Poselství Svatého otce k 29. světovému dni nemocných papeže Františka)

Stáří a nemoc člověka často vyloučí ze společnosti. Mnohým z Vás zdravotní stav nedovoluje, abyste navštěvovali bohoslužby. To ale neznamená přestat duchovně žít a přijímat svátosti. Za to, že také díky Vašim modlitbám a obětem je naše farnost tak živá, bychom Vám chtěli při této příležitosti moc poděkovat.

I když už nemůžete do kostela mezi nás přijít, jsme s Vámi stále duchovně spojeni. Pro Vaše povzbuzení a posilu jsou každý měsíc slouženy dvě mše svaté. Za seniory některý všední den a za nemocné vždy na první pátek. Tento den můžete také využít nabídku našich kněží a při jejich návštěvě ve svých domovech slavit svátost smíření, přijmout svátost pomazání nemocných a Eucharistii. A individuální pastorační péče je možná i v současné „koronavirové“ době. 

Proto se, prosím, neostýchejte kdykoliv ozvat. Otcové Jan a Jindřich Vás rádi navštíví u Vás doma a poslouží Vám tímto způsobem. Ve farnosti máme také několik akolytů (pověřených služebníků k podávání Eucharistie), kteří Vám mohou Eucharistii po domluvě přinést. 

Prosíme touto cestou i Vás, kteří o tyto naše sestry a bratry pečujete, abyste svým blízkým tuto službu dovedli zprostředkovat, zvláště když víte, že Váš rodič či prarodič je věřící a chodil pravidelně do kostela. Návštěvu si můžete domluvit přímo s otcem Janem, Jindřichem, některým z akolytů, nebo nahlásit kontakt v sakristii a my jim ho pro další domluvu s Vámi předáme.

Členka pastorační rady Hfk

—————

Zpět