26.02.2017 10:06

My tři králové ….

Letošní snažení tříkrálových skupinek koledníků v řečkovické farnosti skončilo výborným výsledkem. Vybralo se 140 680 Kč (vloni to bylo 125 603 Kč).

Jednotlivé městské části patřící do naší farnosti se podílely:

- Řečkovice a Mokrá Hora 20 455 Kč

- Medlánky 23 123 Kč

- Ivanovice  23 415 Kč

- Jehnice 45 550 Kč

- Ořešín 8 067 Kč

A navíc krásná suma 20 069 Kč se shromáždila do kasiček před kostelem od těch, ke kterým se možná koledníci u nich doma nedostali.

Jediný kaz na celé této jistě bohulibé akci, který vidíme, je nedostatek koledníků. Nových přibylo jen pár u nás v Jehnicích, navzdory loňským prosbám a výzvám. Kdyby nás bylo víc, mohli bychom oslovit lidi v místech, kde nikdo nekoleduje. Tříkrálová koleda nám nabízí časově nenáročnou službu bližnímu, vždyť peníze obdrží Charita na pomoc potřebným, hlavně v naší diecézi. Charita je v našem kraji jedním z největších zaměstnavatelů v poskytování sociálních služeb a za svoji práci vloni získala titul „ Neziskovka roku“. Je tedy jistě i dobrým hospodářem, takže každá darovaná koruna konkrétně pomůže. Tak snad už příští rok to někdo další zkusí, třeba jen ve svém sousedství, na ulici kde bydlí, nebo třeba jen u sebe v bytovém domě. A nemusí si shánět žádné královské převleky a ani se nemusí naučit zpívat. Úspěšný bude i s „obyčejným“ přáním požehnaného nového roku.

Krásnou odměnou pro nás koledníky byla, kromě dobrého pocitu, že jsme pomohli, i společná návštěva kina Scala, kde jsme díky Charitě zhlédli „ Anděla Páně 2“. A společně si zatleskali.

Jana a Milan Šimonovští

—————

Zpět