26.12.2016 15:15

Milí přátelé,

dovolte, abychom Vám popřáli radostné Vánoce a požehnaný nový rok.

Iniciativa Máma, táta a děti, kterou jste měli možnost v adventu podepsat v kostele na oltáři Sv. Kříže, byla prodloužena a sběr podpisů bude pokračovat až do 3. dubna 2017. Děkujeme všem, kdo jste podepsali, a prosíme, šiřte tuto informaci i mezi své příbuzné, přátele, známé a spolupracovníky. V této chvíli máme necelých 4 500 podpisů (tj. skoro třetinu potřebného množství za ČR) a je reálné, že se za tu dobu podaří získat v celé EU milion podpisů, které jsou nutné, aby iniciativa byla úspěšná. Každý podpis má tedy svou cenu. Bohužel jen se všemi náležitostmi - opravdu je nutné napsat číslo občanského průkazu nebo pasu, bez toho je podpis neplatný. Podepsat je možné na tomto odkaze:

www.mumdadandkids.eu/cs (pokud si nejste jistí, jestli jste už podepsali nebo ne, klidně raději podepište ještě jednou, duplicitní podpisy systém nevezme).

Do konce března máte možnost podepsat petici i v papírové podobě na oltáři Sv. Kříže, opět s uvedením čísla vašeho občanského průkazu nebo pasu. Pokud jste petici již v adventu podepsali, ale bez tohoto údaje, případně jste tam omylem uvedli místo čísla OP rodné číslo, prosím, podepište ji ještě jednou. Začátkem dubna pak všechny údaje „nasázíme“ do počítače.

Možná se ptáte, o čem tato iniciativa vlastně je. O tom, aby celá Evropská unie přijala jednotnou definici manželství a rodiny – a sice manželství jako svazek muže a ženy a rodiny jako společenství otce, matky a dětí. Žádnému křesťanovi a i nevěřícímu člověku používajícímu zdravý selský rozum není snad třeba vysvětlovat, že tato definice je jediná správná a naprosto nezbytná pro zdravý vývoj společnosti, růst dětí a v konečném důsledku zachování civilizace. Náš protivník je velice silný – je jím mocná a bohatá LGBT (lesbická, homosexuální, bisexuální a transsexuální) lobby, podporovaná i mnohými politiky a podnikateli, která dělá vše proto, aby klasickou rodinu rozbila a vymazala rozdíl mezi pohlavími. Je to vidět na situaci v západní Evropě a především ve Spojených státech. Tam už oficiálně existuje 116 pohlaví (non-binary genders), do angličtiny pronikají „neutrální“ zájmena pro tyto jedince (už ne ON, ONA, ale ONO a do češtiny zatím nepřeložitelné ZEM, ZER) a Obamova administrativa také prosadila změnu na veřejných WC (už nejsou rozděleny na Páni a Dámy, ale každý jde tam, jak se zrovna cítí). Je otázkou pár let, kdy toto může přijít i do České republiky.

Jana a Jiří Prchalovi

—————

Zpět