29.11.2020 09:56

Jak se vyvíjí fond na podporu kně-ží (a pastorace) PULS?

Když rok končí, bývá na místě bilancování našeho úsilí za uplynulou dobu. Tedy jak si v současné době stojíme?

V naší farnosti přispívá celkem 96 donátorů (pro srovnání: Před rokem to bylo 80 přispěvatelů), toto číslo již delší dobu stagnuje. Je to cca 20 % farnosti, protože ale každý přispěvatel může zastupovat manželský pár či celou rodinu, přispívá možná až 50 % farníků řečkovického kostela.

Důležitá informace je, že se v příštím roce zvyšuje příspěvek každého farníka na plat kněží z 280,- Kč na 480,- Kč. I proto je velmi potřebné se takto zapojit a nezáleží ani tak na výši, ale stačí odříci si třeba 1 kávu = 50 Kč měsíčně a roční příspěvek by hnedle mohl být 12 x 50 = 600 Kč. Samozřejmě to není žádné závazné minimum příspěvku!

I když v tomto směru patříme mezi aktivnější farnosti, najdou se třeba ještě další farníci, kteří plánují se zapojit, ale ještě to nestihli, nebo neví jak. A hlavně sem míří tato informace. Pro ně jsou tu koordinátorky Fondu PULS pro naši farnost Jana Šimonovská a Marie Procházková připravené s radou a pomocí.

 

P.S. Další info materiály a přihlášky do PULSu najdete v kostele na poličce pod nástěnkou. Návod, jak postupovat, pokud se chcete také zapojit, je na nástěnce.

Výsledky hospodaření PULSu v tomto roce dostanou všichni donátoři buď e-mailem, nebo pokud ho v přihlášce neuvedli, dostanou ho v písemné podobě koncem ledna 2021.

Jana Š.

—————

Zpět