22.06.2013 20:17

Farní knihovna opět v provozu!

Od 16. června je farní knihovna uvedena do nového provozu. K tomuto pár slov: Novost spočívá v tom, že byly zařazeny nové knihy a nově vytvořen jejich seznam, ze kterého si můžete vybírat. Katalog bude přístupný v knihovně vytištěný na papíře nebo v počítači a také je umístěn na farních stránkách.

Knížky v seznamu i v knihovně jsou uspořádány do několika oddílů (např. Beletrie, Poezie, Manželství) a v nich abecedně dle příjmení autora. Velké písmeno oddílu a první tři písmena ve jménu autora tvoří pak signaturu (štítek na hřbetě knihy), která slouží k přehlednosti a rychlé orientaci.

Knihovna bude otevřena každou neděli po ranní mši svaté a po půl deváté, to je asi od čtvrt na devět do desáté hodiny. V tento čas bude knížky půjčovat některý z nás. V případě, že si někdo zapůjčí knihu v nepřítomnosti knihovníka, prosíme, aby se zapsal do Knihy výpůjček, která se bude povalovat na některém volném místě. Při zařazování knih zpět do knihovny dbejte prosím pořádku dle signatury. O toto prosíme pro již zmíněnou přehlednost knihovny a také proto, že při jejím pořádání vznikl u nás jistý pedantismus, který se projeví frustrací při každém nepořádku. Tímto děkujeme.

Budeme rádi, když si budete knížky půjčovat a číst je, protože od toho tu jsou. Moc by nás mrzelo, kdyby si někdo nemohl knihu půjčit jenom proto, že nemůže dojít na faru do knihovny. Pro tento případ a jiné potřeby uvádíme naše e-mailové adresy a telefonní čísla:

honza.votava@volny.cz     606449334

mirek.votava@gmail.com 603163683

Mirek a Honza Votavovi

(Vaši oblíbení knihovníci)

—————

Zpět