05.04.2015 09:59

Farní klub aneb „Farnost sobě“

Milí přátelé farního klubu,

Nejprve chceme moc poděkovat Vám všem, kteří se této náročné služby ochotně a pravidelně ujímáte. Věřím, že i ve farním klubu vznikají nová, a upevňují se stará přátelství a vlastně celé farní společenství. Mnozí z Vás, služebníků, máte už vše kolem klubu tzv. zmáknuté.  Ale protože s radostí vnímáme a vítáme nové posily, ráda bych v tomto článku připomněla základní pravidla provozu. Je totiž velmi důležité, abychom se na sebe vzájemně mohli spolehnout a usnadnit si tak naši službu.

V prvé řadě je důležité se ke službě řádně zapsat, označit, po kterých mších sv. jsou návštěvníci zváni a doplnit pro případ potřeby i svoje telefonní číslo. Telefon na nás (Lédlovi), kteří sloužíme, současně koordinujeme služby a každý týden doplňujeme zásoby potravin, nápojů, čisticích prostředků a dalších nezbytností, je uveden na seznamu s termíny služeb. Zásoby jsou částečně v kuchyňce, částečně ve skříni a v lednici na chodbě. Klíč je nutné vyzvednout a po skončení provozu zase vrátit na smluvené místo, aby nedocházelo ke zmatkům.

Jak bylo na začátku domluveno, ubrusy vypere a vyžehlí každý po skončení své služby, aby se nestávalo, že je musí prát někdo před i po své službě. Před odchodem z fary je třeba dokonale vyprázdnit rychlovarné konvice, kávovar Dolce Gusto (vodu) a přístroj na espreso (použitou kávu, která ve formě slisovaných tablet padá do odpadu přístroje). Umýt veškeré nádobí, dřez, setřít alespoň pracovní plochy, vysát a vytřít podlahy v obou místnostech, kuchyňce, na záchodě a v chodbě a také vynést koš. Když si vzpomenete a vyčistíte filtr ve vysavači, moc nám tím pomůžete. Pokud chcete nechat zbytek nápojů v lednici, napište na něj, prosím, datum prvního otevření. Utěrky je třeba rozvěsit na sušáky. Celé roky je pro farní klub velmi obětavě a jen za „děkuji“ pere a žehlí paní Žítková spolu s paní Konečnou.

Nikdy nevypínejte zásuvku od lednice pod schody, musí červeně svítit. Naopak, prosím, vždy vypínejte zásuvku v kuchyňce, nesmí červeně svítit. J Pokud je pěkné počasí, můžete po dohodě s námi nebo někým, kdo vám otevře farní hernu, postavit i dva plastové zelené stoly se slunečníky a s černými židlemi na předzahrádku. Co se týče frekvence služeb, my si je plánujeme zhruba 1x za 2 měsíce, a to by mělo, vzhledem k počtu ochotných skupinek, stačit k pokrytí téměř celého roku. Těšíme se na další spolupráci a doufáme, že jste se po přečtení tohoto článku nezalekli. Jak se dnes s oblibou říká: „Je to výzva!“ Věříme, že na ni odpoví více, než příslovečných 7 statečných. J

Vaši Jana a Jindra Lédlovi

P.S. Rádi vám zodpovíme veškeré případné dotazy, vysvětlíme nejasnosti, a pokud budete chtít, vás i zacvičíme v rámci naší služby.

P.S.S. Myslím, že po tolika letech by si náš klub už konečně zasloužil své jméno. Navrhuji za sebe „U Johna“, případně „U Johana“ (snad nejsem vedle, pokud si myslím, že ta socha na faře je sv. Jan Křtitel). Není to, pravda, moc originální, tak prosím všechny svěží kreativce o zaslání dalších návrhů na jledlova@gmail.com.

—————

Zpět