24.04.2011 10:43

1. farní karneval

aneb Jak se bavili malí i velcí

Poslední neděli před začátkem postní doby se v řečkovické Orlovně konal první Farní karneval nejen pro děti. A protože první ročník každé akce je vždy nejistý jak výsledkem, tak účastí, ani my jsme netušili, kolik rodin se na náš maškarní bál vypraví. Jako zázrakem dostal poslední dětský host na kostým lísteček s číslem 60 a to byl přesně počet našich připravených balíčků.

Když se parket hemžil známými dětmi, uvědomili jsme si, jaké je to požehnání, žít zrovna zde, v jihomoravské metropoli, a jak by nám jiné farnosti a diecéze mohly závidět. Jinde kostely zejí prázdnotou a u nás naplníme sál Orlovny pouze dětmi.

A naše děti se opravdu snažily, karneval to byl vskutku vydařený. Sešla se spousta originálních masek. Kromě princezen, kovbojů, čarodějnic a broučků přišla i stonožka, velbloud se zahaleným mohamedánem, Malý princ, Shrek, krotitelé duchů a další překrásné masky. Ples byl vyplněn spoustou písniček a her pro děti i dospělé. Všichni se aktivně zapojovali, což přispělo k báječné náladě a pobavení všech.

Kdo si počkal na závěr naší maškarády, neprohloupil. Na každé dítě čekal v tombo-le dáreček a hlavní cenou byl Terezčin báječný dort ve tvaru hry „Člověče, nezlob se“. Na úplný konec se všichni nechali zlákat ke hře s názvem „Tajemný pytel“, kde děti spolupracovaly s dospělými a výsledek byl k popukání. Nejen otci Jackovi se v oku zaleskla slza od smíchu a jestli smích opravdu prodlužuje život, budou všichni účastníci této hry žít o pár dnů déle. Fotky, které najdete na farních stránkách, vypovídají o všem.

Na závěr bychom rádi poděkovali těm, kteří se zasloužili o toto příjemně prožité odpoledne. Všem pomocníkům, organizátorům a velké díky také vedení Orla, za nezištné poskytnutí prostor. Poděkování patří i všem, kteří se přišli s námi poveselit. Máme velikou radost, že se čas strávený uprostřed naší farní rodiny zase rozrostl o jeden den. Když se stane tradicí, budeme moc rádi.

Zlatovláska a Drak

—————

Zpět